Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 280°C. Połowę oliwy rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić mięso i usmażyć na brązowe. Przełożyć na sito i odcedzić nadmiar tłuszczu. Wytrzeć do czysta patelnię, wlać resztę oliwy. Smażyć czosnek i cebulę, aż będą szkliste. Wrzucić mięso na patelnię, podzielić wszelkie grudki. Dodać przyprawę curry, sok i skórkę z cytryny, mango chutney, rodzynki, migdały oraz odciśnięty chleb. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy do sufletów. Wbić pionowo liście laurowe w masę mięsną tak, żeby wystawało 2/3 ich długości.
Wbić jaja do miski, rozbić. Wlewać stopniowo mleko, cały czas ubijając. Wylać na masę mięsną. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec 40 minut, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a zapiekanka gotowa. Podawać z ryżem, chutney i jogurtem.