facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zawijane zrazy wołowe

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

70 dag mięsa wołowego (rostbefu lub zrazowego)
20 dag boczku wędzonego
20 dag cebuli
50 g musztardy sarepskiej
20 dag ogórków kiszonych
10 g mąki do oprószenia zrazów
60 g tłuszczu
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki majeranku
5 ziaren pieprzu
1 liść laurowy
? szklanki śmietany
2 kostki pieczeniowe- mięsne

Przygotowanie

Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1 cm. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem. Posmarować musztardą, posypać majerankiem solą i czarnym pieprzem.

Boczek wędzony i ogórek kiszony pokroić w bardzo cienkie plastry. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.

Na każdy płat mięsa położyć plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli. Całość zwinąć, zrazy, spiąć wykałaczkami, oprószyć i mąką. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, po czym przełożyć do rondla. Podlać 1 litrem wody, dodać przyprawy i kostki mięsne. Całość dusić około 30 minut pod przykryciem.

Ilość odsłon: 2441
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl