Przygotowanie
Jak przygotować:
Kaszę jaglaną opłukać na sicie. Wsypać do garnka i prażyć przez chwilę. Dodać
mleko, bakalie, wiórki kokosowe i kurkumę. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając aż kasza będzie miękka. Można dosłodzić do smaku miodem. Przełożyć do filiżanek wysmarowanych masłem i wstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć z filiżanek. Deser Jesienna śliwka Primavika podgrzać w rondelku i przed podaniem polać nim babeczki. Gotowe! Piotr Kucharski dla Primavika.pl autorem przepisu jest Piotr Kucharski znany kucharz występujący między innymi w telewizji TVN. przepis powstał w ramach akcji promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia prowadzonej przez firmę Primavika Primavika.pl
mleko, bakalie, wiórki kokosowe i kurkumę. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając aż kasza będzie miękka. Można dosłodzić do smaku miodem. Przełożyć do filiżanek wysmarowanych masłem i wstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć z filiżanek. Deser Jesienna śliwka Primavika podgrzać w rondelku i przed podaniem polać nim babeczki. Gotowe! Piotr Kucharski dla Primavika.pl autorem przepisu jest Piotr Kucharski znany kucharz występujący między innymi w telewizji TVN. przepis powstał w ramach akcji promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia prowadzonej przez firmę Primavika Primavika.pl