facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żeberka jagięce z grilla

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* Marynata:
* 5 łyżek oliwy
* sok z 1 cytryny
* 2 duże obrane ząbki czosnku
* 1 łyżka posiekanego świeżego oregano lub łyżeczka suszonego
* sól i pieprz do smaku
* 1 kg żeberek jagnięcych
* oliwa do smarowania

Przygotowanie

Zrób marynatę: w misce wymieszaj 5 łyżek oliwy, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, drobniutko posiekane (lub przeciśnięte przez praskę) ząbki czosnku oraz oregano. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Do marynaty włóż umyte i osuszone mięso, naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw na 2 godziny do lodówki. W tym czasie kilkakrotnie odwracaj mięso w marynacie.
Rozgrzej grill, ułóż na nim osączone z marynaty żeberka. Piecz, aż staną się złocistobrązowe. W trakcie pieczenia co jakiś czas mięso odwracaj, aby przyrumieniło się równomiernie i smaruj je oliwą (możesz także skrapiać żeberka marynatą).

Ilość odsłon: 690
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl