facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żeberka

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1500g żeberek wieprzowych
100g maki
3 ziarenka Ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu
2 listki laurowe
2 kostki Knorr mięsne -pieczeniowe
2 ząbki czosnku
80g planty lub inny tłuszcz roślinny do smażenia
szczypta soli i pieprzu do smaku

Przygotowanie

Żeberka pokroić na mniejsze porcje - po trzy kostki, posypać po wierzchu odrobiną soli i pieprzu. Następnie oprószyć w mące i obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Żebra włożyć do średniej wielkości garnka i zalać litrem wody. Zagotować, usunąć pianę.

Przyprawić, dodać kostki pieczeniowe. Całość dusić pod przykryciem około 50 minut.

Ilość odsłon: 1280
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl