facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zimne zakąski z rybą

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 200 g wędzonego halibuta
* 2 jajka na twardo
* 4 liście zielonej sałaty
* 3 łyżki soku cytrynowego
* 2 łyżki wody
* sól i pieprz
* 2 łyżki oleju
* 125 g pasteryzowanych pie­czarek
* 2 małe pomidory
* 200 g szparagów konserwo­wych
* trochę szczypiorku

Przygotowanie

Ściągnąć skórę z ryby, usunąć ości i poicrać na małe kawałki. Jajko obrać ze skorupki i pokroić w pla­sterki. Pomidory umyć i pokroić.

Zalewę (marynatę) sporządzić z soku cytrynowego, do którego stopniowo dodawać mieszając wodę, sól, pieprz i olej. Odsączyć wodę z pieczarek i pokroić je na cienkie plasterki. Pieczarki oczy­ścić, pokroić na plasterki i szybko podsmażyć.

Położyć na talerzach liście sałaty, kawałki ryby, pieczarki, posypane solą i pieprzem pomidory, odcedzone szparagi. Wszystko zalać marynatą. Gotowane jajka położyć na końcu. Wszystko posypać szczy­piorkiem.

Ilość odsłon: 1265
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl