facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zrazy z pieczarkami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Ładny kawałek polędwicy wołowej,
2 łyżki masła,
kieliszek wina,
kilka pieczarek,
pęczek koperku,
sól farsz: pieczarki,
1 cebula,
łyżka siekanego koperku,
1 jajo,
łyżka masła,
sól,
pieprz

Przygotowanie

Umytą polędwicę pokroić w plastry i mocno zbić. farsz: pieczarki i cebulę drobno posiekać i udusić na maśle, posolić, popieprzyć, dodać koperek, jajko, wszystko to dobrze wymieszać i zagrzać na małym ogniu. Po łyżeczce farszu nakładać na polędwicę, zwijać mięso formując zrazy, na końcach spiąć wykałaczkami. Roztopić masło, a następnie przypiec zrazy. Gdy już się przyrumienią wlać wino, wrzucić pęczek koperku, wkroić pieczarki i dać kawałek masła. Dusić razem na małym ogniu do miękkości. Podając na stół ułożyć zrazy na półmisku i oblać sosem z pieczarkami.

Ilość odsłon: 689
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl