facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa chili

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

0,5kg świeżego mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
2 cebule
1/3papryki zielonej
1/3papryki czerwonej
jeden przecier pomidorowy
puszka pomidorów bez skórki
3 ząbki czosnku
fix do spaghetti
bolognese knorra
1 lub 2 puszki fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
0,5 kostki bulionu warzywnego
sól,pieprz,tabasco,przyprawa chili
żółty ser

Przygotowanie

Mięso mielone usmażyc aż zbrązowieje na niewielkiej ilości oliwy.(W razie potrzeby lepiej dolać troszkę wody  niż jeszcze więcej oliwy) posypać wegeta (dwie łyżeczki).
Nastepnie dodać cebule pokrojone w drobniutką kostkę oraz również drobno pokrojone papryki: czerwona i zielona.
Gdy cebula i papryka zmiekną, dodać przecier pomidorowy i wymieszac.
Wlać calą puszkę pomidorów.
Wcisnac 3 ząbki czosnku.
Fix knorra zrobic według przepsu w osobnym garnuszku i dodać do całości.
Wrzucić fasolę i kukurydzę.
Dolac 0,5kostki bulionu warzywnego rozpuszczonego w 0,5 szklanki wody.
Doprawić według uznania: solą, pieprzem oraz przyprawa chili i tabasco.
Ser zółty utrzeć na 'dużych oczkach' i położyc na dnie talerza przed wlaniem zupy.

Podawac z chlebem lub bułeczkami.

Ilość odsłon: 1072
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl