Przygotowanie
Mięso mielone usmażyc aż zbrązowieje na niewielkiej ilości oliwy.(W razie potrzeby lepiej dolać troszkę wody niż jeszcze więcej oliwy) posypać wegeta (dwie łyżeczki).
Nastepnie dodać cebule pokrojone w drobniutką kostkę oraz również drobno pokrojone papryki: czerwona i zielona.
Gdy cebula i papryka zmiekną, dodać przecier pomidorowy i wymieszac.
Wlać calą puszkę pomidorów.
Wcisnac 3 ząbki czosnku.
Fix knorra zrobic według przepsu w osobnym garnuszku i dodać do całości.
Wrzucić fasolę i kukurydzę.
Dolac 0,5kostki bulionu warzywnego rozpuszczonego w 0,5 szklanki wody.
Doprawić według uznania: solą, pieprzem oraz przyprawa chili i tabasco.
Ser zółty utrzeć na 'dużych oczkach' i położyc na dnie talerza przed wlaniem zupy.
Podawac z chlebem lub bułeczkami.