facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa czosnkowa z zimówkami

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

garść albo dwie uzbieranych świeżych zimówek,
2-3 kromki chleba,
wywar z kości wołowych ale lepiej z mięsa rosołowego ( w braku kostki rosołowe), łyżka smalcu,
2-3 kromki chleba,
3 ząbki czosnku.

Przygotowanie

Ugotować wywar z mięsa wołowego lub kości. Wrzucić do wywaru kapelusiki zimówek i ugotować je. Dodać poduszony czosnek ( kilka ząbków) i zakończyć gotowanie ( czosnek nie powinien się gotować). W międzyczasie opiec na smalcu chleb pokrojony na kosteczki. Usmażone grzanki wyłożyć na talerze i zalać wywarem z zimówkami i czosnkiem.

Ilość odsłon: 675
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl