facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa grzybowa czysta

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

5 suszonych grzybów,
(najlepiej borowików 5 dag),
1 duża porcja włoszczyzny,
1 łyżka masła,
10 ziaren,
czarnego pieprzu,
6 ziaren ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
1-2 łyżeczki soku z cytryny,
sól

Przygotowanie

Grzyby starannie umyć, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu do miękkości (30-40 min). Następnie wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić w cienkie paseczki. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w paski, podsmażyć na maśle, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe, pieprz i ziele. Gotować około 30 min, a potem przecedzić, połączyć z wywarem z grzybów i pokrojonymi borowikami, doprawić sokiem z cytryny i solą. Podawać z pasztecikami lub z grzankami.

Ilość odsłon: 794
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl