facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa grzybowa

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

grzyby suszone 100 g
wywar warzywny 1 kostka
śmietana kwaśna 12% 100 g
makaron drobne niteczki 100 g

Przygotowanie

Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i płuczemy je, czynność powtarzamy kilka razy. Możemy również grzyby namoczyć na noc, wtedy szybciej się ugotują
W litrze wody rozpuszczamy kostkę warzywną i wrzucamy grzyby, gotujemy do momentu gdy grzyby będą miękkie.
Zdejmujemy z ognia, do śmietany wlewamy kilka łyżek zupy i dobrze mieszamy by nie było grudek, następnie wlewamy śmietanę do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy solą do smaku.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu, można pokusić się o sporządzenie domowego makaronu, ale nie jest to konieczne, bo te gotowe makarony są teraz bardzo smaczne.
Makaron nakładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą, pamiętając by w każdym talerzu nie zabrakło kilku grzybków.

Ilość odsłon: 778
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl