facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa meksykańska

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

- 0,5 kg mięsa mielonego (ja używam mięsa z indyka)
- 2-3 duże cebule
- 4-6 ząbków czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka kukurydzy
- 1-2 puszki fasoli białej
- 1-2 puszki fasoli czerwonej
- 1-2 puszki pomidorów bez skórek lub przecier pomidorowy
- przyprawy (sól, pieprz, papryka chili [może być w całości], papryka słodka, bazylia, oregano)

Przygotowanie

Zawartość puszek wraz z tzw. wodą wlać do dość niedużego garnka. Następnie dolać do garnka wodę tak aby całość była rzadka. Przyprawić łyżeczką soli oraz pieprzu i gotować na wolnym ogniu.  Międzyczasie podsmażyć mięso mielone doprawione solą, pieprzem, papryką chili, papryką słodką, bazylią i oregano. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebule a po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 4-6 ząbków czosnku.  Doprawić solą, pieprzem,chili, papryką słodką, bazylia. Dolać wody tak aby całość była rzadką zupką i zagotować.

Ilość odsłon: 1487
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl