facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa pejzanka

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 50 dag wędzonego boczku
* 4 ziemniaki
* 3 marchewki
* 3 pory
* 3 łyżki śmietany
* 3 litry bulionu
* 4 suszone grzyby
* 1 seler
* 1 paczka ziemniaków puree
* 2 ząbki czosnku
* 1 żółtko
* sól
* pieprz
* majeranek
* ojej do smażenia

Przygotowanie

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Pokroić marchew, seler, porę i ziemniaki w drobne plastry i dodać do smażonego boczku. Jarzyny z boczkiem smażyć do 10 minut, wymieszać, zalać bulionem. Pokroić w paski grzyby, dodać do bulionu i gotować przez 20 minut. Do wrzącego bulionu dodać powoli puree, cały czas mieszając i gotować przez 2 minuty.

Zupę doprawić pieprzem, solą i roztartym czosnkiem. Żółtko zmieszać ze śmietaną, wlać do całości, ale już nie gotować. Gotową podawać posypaną zieloną pietruszką.

Ilość odsłon: 2987
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl