facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa serowa

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 4 głosów )

Składniki

20 dag łagodnego sera topionego
żółtko
pół szklanki śmietany
4 szklanki bulionu
2 łyżeczki suszonej bazylii (lub kilka gałązek świeżej)
szczypta startej gałki muszkatołowej
sól
pieprz

Przygotowanie

Zupa serowa: Zagotować bulion z połową bazylii, przecedzić przez sitko. Ser pokroić w kostkę, zalać przestudzonym bulionem i na małym ogniu, stale mieszając, doprowadzić do wrzenia (ser powinien się zupełnie rozpuścić). Rozkłócić żółtko ze śmietaną, wlać do gorącej zupy, zdjąć z ognia, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, posypać drobniutko posiekaną resztą bazylii. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami z bułki.

Ilość odsłon: 1117
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl