facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa ziemniaczana z marchewką i porem

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

4 średnie ziemniaki (ok. 30 dag)
1 średnia marchewka (ok. 10 dag)
1 por (ok. 15 dag)
kość ze schabu
zielona pietruszka
przyprawa w płynie Maggi
Vegeta
sól
pieprz

Przygotowanie

Kość ze schabu umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą (około 3 litry). Gotować na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie przecedzić. Ziemniaki i marchew obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w półplasterki.

Ziemniaki, marchew i por przełożyć do garnka. Następnie zalać gorącym wywarem z kości ze schabu i ugotować warzywa do miękkości. Gdy już wszystko będzie miękkie dodać pokrojoną zieloną pietruszkę. Przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, Vegetą, solą i pieprzem.

Ilość odsłon: 998
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl