facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żurek góralski

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

30 dag białej kiełbasy,
woda, ( wg. przepisu na opakowaniu)
1 żurek ,
majeranek,
czosnek,
pieprz,
sól,
maggi,
1/2 szklanki śmietany,
zielona pietruszka.

Przygotowanie

Białą kiełbasę gotujemy w wodzie do miękkości,ale  nie solimy. Kiełbasę wyjmujemy, a do wywaru dodajemy żurek z torebki rozrobiony z zimną wodą. Gotujemy ok. 10 minut dodając czosnek, szczyptę majeranku, sól i pieprz do smaku oraz maggi. Kiełbasę kroimy na plastry i wrzucamy do garnka. Całość zaprawiamy śmietaną , dodajemy zieloną pietruszkę .Podajemy z ziemniakami.

Ilość odsłon: 2592
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl