facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żurek po śląsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 szklanki kwasu na żur,
6 dag słoniny,
3 cebule,
1 szklanka śmietany,
sól,
1 ząbek czosnku,
pieprz,
majeranek,
ziele angielskie.

Przygotowanie

 Do wrzącej wody włożyć cebulę i zagotować.Wlać kwas razem z mąką, aby zagęścić zupę. Słoninę przesmażyć z cebulą, dodać przyprawy i podprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami okraszonymi słoniną.

Ilość odsłon: 2378
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl