facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

American brownies. Kuchnia amerykańska.

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

125 g gorzkiej czekolady

75 g miekkiego masla
4 jajka
175 g cukru
1 cukier waniliowy
100 g maki
1/4 lyzeczki soli i proszku do pieczenia
100 g siekanych orzechow wloskich

polewa:

100 g cukru pudru
1 lyzka kwasnej smietany
50 g gorzkiej czekolady
10 g miekkiego masla

Przygotowanie

1. Piekarnik rozgrzac do 200°C. Kwadratowa forme 20 cm natluscic (ostatecznie moze byc tortownica 24 cm), posypac maka i jej nadmiar odsypac.

2. Maslo i czekolade rozpuscic w garnku w niskiej temperaturze, zeby sie nic nie przypalilo. Dobrze wymieszac i lekko ostudzic.

3. W misce utrzec jaka, cukier, cukier waniliowy i sol. Pod koniec dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Nie mieszac dlugo jak bedziemy dodawac make. Na koncu dodac posiekane orzechy.

4. Ciasto wlac do formy i rownomiernie rozprowadzic. Piec 25 minut. Ostudzic i dopiero dzielic na czesci.

Jezeli mamy ochotem mozemy przed krojeniem polac ciasto polewa.

Polewa:

Cukier puder wymieszac z kwasna smietana, dodac roztopiona i wystudzona czekolade i maslo. Dobrze wymieszac.

Ilość odsłon: 1233
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl