Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzac do 200°C. Kwadratowa forme 20 cm natluscic (ostatecznie moze byc tortownica 24 cm), posypac maka i jej nadmiar odsypac.
2. Maslo i czekolade rozpuscic w garnku w niskiej temperaturze, zeby sie nic nie przypalilo. Dobrze wymieszac i lekko ostudzic.
3. W misce utrzec jaka, cukier, cukier waniliowy i sol. Pod koniec dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Nie mieszac dlugo jak bedziemy dodawac make. Na koncu dodac posiekane orzechy.
4. Ciasto wlac do formy i rownomiernie rozprowadzic. Piec 25 minut. Ostudzic i dopiero dzielic na czesci.
Jezeli mamy ochotem mozemy przed krojeniem polac ciasto polewa.
Polewa:
Cukier puder wymieszac z kwasna smietana, dodac roztopiona i wystudzona czekolade i maslo. Dobrze wymieszac.