facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ananasowa jambalaya. Kuchnia amerykańska.

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 200 g.piersi kurzych,
* 2 torebki ryżu,
* ananas z puszki,
* pęczek szczypiorku,
* 2 świeże papryki-zielona i czerwona,
* łyżeczka sproszkowanej kurkumy,
* łyżeczka ostrej,mielonej papryki,
* pieprz,
* sól,
* olej do smażenia.

Przygotowanie

Piersi kurze umyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Warzywa umyć,po- -kroić,usunąć gniazda nasienne,szczypior posiekać,ananas wyjąć z puszki,osączyć i pokroić,jeśli jest w krążkach.Ryż w torebkach dać na gotującą się wodę i gotować z 10-15 min.aż spęcznieje.Po ugotowaniu wodę odlać,a ryż wyjąć z woreczków,przecinając je wzdłuż nożem.Pokrojone mięso dać na rozgrzany olej w patelni i przesmażyć ze wszystkich stron,następnie dodać ryż,przemieszać smażąc z 4-5 min.dodać pokrojony ananas,pap-ryki i szczypiorek,zamieszać,a pod koniec dać po łyżeczce kurkumy w proszku jak i papryki ostrej mielonej oraz soli i pieprzu nie więcej jak szczyptę.Gotowe danie  ryżowe przełożyć na talerze płaskie i podawać na obiad.

Ilość odsłon: 768
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl