facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Apfelstrudel

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 25 dag - do CIASTA mąka pszenna tortowa
* 10 łyżka - do CIASTA olej rzepakowy
* 1 szt. - do CIASTA białko jaja kurzego
* 1 szczypta - do CIASTA sól biała
* 1 łyżka do posypania mąka
* 2 łyżka do formy tłuszcz
* 1 kg jabłka
* 8 dag cukier
* 5 dag masło extra
* 5 dag mąka pszenna tortowa
* 5 dag rodzynki suszone
* 5 dag migdały
* 1 szczypta cynamon
* 1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie

  1. Wsypać mąkę do miski.
  2. Rozbełtać białko z wodą.
  3. Dodać do mąki białko, olej i sól.
  4. Zagnieść ciasto w gładką bryłę, posmarować wodą i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na 05h.
  5. Na patelni podsmażyć mąkę. Obrane i pokrojone jabłka zmieszać z cukrem, cynamonem, cukrem waniliowym, migdałami i rodzynkami.
  6. Rozwałkować ciasto i rozłożyć na nim podsmażona mąkę, nałożyć nadzienie zawinąć, znów posmarować nadzieniem i zawinąć aż wykorzysta sie całe nadzienie.
  7. Posmarować roztopionym masłem, piec w 225 c przez 45 minut.
  8. Posypać cukrem pudrem, podawać z sosem waniliowym.
Ilość odsłon: 1274
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl