facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Aromatyczna pieczeń świąteczna

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 ? 3 kg schabu, łopatki lub karczku wieprzowego
5 łyżek posiekanych drobno ulubionych ziół (majeranek, szałwia, tymianek)
? łyżeczki nasion kminku
5 posiekanych drobno ząbków czosnku
? szklanki oliwy
sól, pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Zioła i przyprawy wymieszać z oliwą i tą mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić zawinięte w folię na 12 godzin do lodówki. Owinąć białym bawełnianym sznurkiem. Mięso umieścić w żaroodpornym naczyniu z pokrywą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Piec przez 3 godziny co jakiś czas odwracając pieczeń i polewając wytwarzającym się sosem. Ostatnie 15 minut dopiec mięso bez przykrycia aby się przyrumieniło. Wyjąć. Podawać na zimno lub na gorąco z zagęszczonym sosem.

Ilość odsłon: 798
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl