facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Asturyjska zupa czosnkowa

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 0.5 szklanka oliwa
* 2 łyżka drobno siekany czosnek
* 2 łyżka drobno pokruszony chleb
* 1 łyżka sproszkowana papryka
* 0.25 łyżeczka lub ostra papryka pieprz cayenne
* 2 szt. lekko ubite jaja kurze całe
* 1 łyżka drobno posiekana nać pietruszki
* 1 łyżeczka sól

Przygotowanie

W garnku zagrzać na małym ogniu oliwę i smażyć czosnek przez 2-3 min., aż będzie miękki i przezroczysty. Wciąż mieszając, dodać chleb i lekko przyrumienić, uważając, aby się nie przypalił. Wrzucić paprykę, cayenne, nadal mieszając dolać 1,5 l wody, osolić i gotować na słabym ogniu bez przykrycia przez pół godziny. Dodać ubite jaja, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę. Uważać, aby zupa się nie zagotowała. Przyprawić do smaku ostrą papryką. Zupa powinna być bardzo pikantna. Każdą porcję zupy posypać zieloną pietruszką.

Ilość odsłon: 1017
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl