facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Babka podlaska

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

10 dag orzechów włoskich,
20 dag czekolady,5 jaj,
25 dag cukru pudru,
10 dag mąki ziemniaczanej,
15 dag mąki pszennej,
15 dag polewy czekoladowej,
proszek do pieczenia
2 łyżki kawy naturalnej
1 szklanka oleju słonecznikowego,
50 ml likieru cytrynowego,
100 ml ajerkoniaku

Przygotowanie

Z dwóch rodzajów mąki, proszku do pieczenia, mielonych orzechów, oleju, obu likierów i rozpuszczonej w 100 ml wrzątku kawy utrzyj ciasto. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto włóż do formy na babkę. Piecz ok. 50 min. w temp. 170 stopni C. Rozpuść polewę i polej wystudzone ciasto.

Ilość odsłon: 929
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl