facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Baklawas tureckie. Kuchnia turecka.

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* orzechy pistacjowe 1 opakowanie
* sok z cytryny 5 łyżek
* miód płynny 250 ml
* cukier cynamonowy lub waniliowy 2 łyżeczki płaskie
* cynamon mielony 2 łyżeczki czubate
* ciasto francuskie 3 duże opakowania
* orzechy włoskie 1 opakowanie
* orzechy laskowe 1 opakowanie

Przygotowanie

Na natłuszczonej tortownicy układać warstwami: ciasto francuskie i siekane orzechy + pół łyżeczki cukru i cynamonu. Układać aż do wykończenia składników piec  w ok. 200 stopniach przez 30 min
po upieczeniu pozostawić do schłodzenia w międzyczasie podgrzać miód i wymieszać z sokiem z cytryny. Zalać mieszanką ciasto
podawać według uznania ja polecam z caffe latte lub frappe.

Ilość odsłon: 1145
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl