facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Banany z cynamonem, miodem i rumem

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 dojrzałe banany
* 45 ml (3 łyżki) miodu

* 25 g masła
* 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich

* 75 ml (5 łyżek) rumu lub whisky
* 1 łyżeczka cynamonu mielonego

Przygotowanie

Banany pokrojone w grube plastry usmażyć na maśle do miękkości. Wyłożyć na salaterkę i trzymać w cieple. Do masła dodać cynamon, potem miód oraz rum. Gotować aż sos trochę zgęstnieje. Wymieszać z orzechami. Ciepłe plastry banana polać sosem. Podawać ze śmietanką. (Przepis pochodzi ze strony Kamisu).

Ilość odsłon: 1218
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl