facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Baranina duszona. Kuchnia turecka

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

- 80 dag baraniny
- 4 cebule
- 4 cukinie (wielkości ogórka)
- sok z 2 cytryn
- 3 łyżki posiekanej świeżej mięty lub łyżka suszonej
- cynamon (niekoniecznie)
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie

Oczyszczone z żył mięso pokrój na kawałeczki, włóż je do rondla, zalej niewielką ilością posolonej, gorącej wody. Cebulę pokrój w plasterki, zeszklij na oleju, dorzuć do rondla z mięsem. Duś do miękkości. Z cukinii odetnij zdrewniałe końcówki, pokrój ją w grubą kostkę i dodaj wraz z pozostałymi składnikami do mięsa. Zagotuj.

Ilość odsłon: 1124
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl