facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Barszcz biały

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 2 litry wywaru z wędzonki (ugotowanego np. na chudym boczku lub wędzonej kiełbasie)
* gotowy zakwas z mąki pszennej razowej*
* 1 listek laurowy
* 1 ząbek czosnku
* 2-3 ziarenka ziela angielskiego
* 2 łyżki świeżo startego chrzanu
* 150g gęstej śmietany 18%
* 1 średnia marchewka
* 250g białej kiełbasy
* sól, duża szczypta majeranku

Przygotowanie

 

Do wywaru z wędzonki dodaj do smaku zakwas, listek laurowy, rozgnieciony ząbek czosnku, ziele angielskie, chrzan, pokrojoną w plasterki marchewkę i białą kiełbasę. Zagotuj. Następnie zdejmij z ognia i wlej śmietanę rozprowadzoną w kilku łyżkach gorącej zupy. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i majerankiem. Barszcz podawaj z plasterkami kiełbasy i marchewki, możesz tez dodać ugotowane na twardo jajko.

Ilość odsłon: 1443
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl