facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Befsztyk Wellington. Kuchnia amerykańska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* polędwica 20 dag
* ciasto francuskie 10 dag
* pieczarki 3 szt
* cebula 1 szt
* szpinak 5 liści
* jajko 1 szt
* sól 1 szczypta
* pieprz czarny 1 szczypta
* olej 170 ml

Przygotowanie

Polędwicę posól, popieprz i obsmaż na oleju, pieczarki umyj i pokrój w plastry. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na tłuszczu po smażeniu mięsa. Włóż pieczarki, przypraw solą i pieprzem, duś do miękkości. Przebrany szpinak sparz wrzątkiem, listkami owiń polędwicę. Na płacie 10x10 cm ciasta francuskiego ułóż pieczarki i polędwicę, ciasto zawiń i posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-200 st.

Ilość odsłon: 1077
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl