facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Biała fasola z wędzonym mięsem

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 500 g białej fasoli
* 1 pęczek włoszczyzny na zupę
* 2 gałązki tymianku
* 1 liść laurowy
* 200 g wędzonej karkówki
* 1 marchew, 2 cebule
* 1 ząbek czosnku
* 4 łyżki smalcu lub masła
* 1/4 I czerwonego wina
* 3 łyżki przecieru pomidoro­wego
* 200 g kiełbasy czosnkowej
* sól i pieprz
* 2 łyżki tartej bułki
* 1 łyżka oliwy
* 1 łyżka zielonej pietruszki

Przygotowanie

1 Fasolę wsypać do garnka, zalać 1 1/2 I wody i pozostawić, by napęczniała. Gotować z włoszczyzną, tymiankiem I liściem laurowym.

2 Mięso pokroić na 2 cm kawałki. Marchew, cebulę oraz czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać tłuszcz, mięso usmażyć na złoty ko­lor, następnie podsmażyć warzywa. Zdjąć z patelni.

3 Wino dolać do sosu ze smażenia, dokładnie wymieszać, chwilę goto­wać. Następnie zmieszać z przecie­rem pomidorowym. Po godzinie dodać do gotującej się fasoli sos i mięso.

4 Warzywa i pokrojoną w plasterki kiełbasę dodać po pół godzinie.

5 Tartą bułkę przyrumienić na oleju, dodać pietruszkę. Warzywa wyjąć. Doprawić do smaku. Przed poda­niem każdą porcję posypać tartą bułką.

Ilość odsłon: 679
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl