Przygotowanie
1 Fasolę wsypać do garnka, zalać 1 1/2 I wody i pozostawić, by napęczniała. Gotować z włoszczyzną, tymiankiem I liściem laurowym.
2 Mięso pokroić na 2 cm kawałki. Marchew, cebulę oraz czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać tłuszcz, mięso usmażyć na złoty kolor, następnie podsmażyć warzywa. Zdjąć z patelni.
3 Wino dolać do sosu ze smażenia, dokładnie wymieszać, chwilę gotować. Następnie zmieszać z przecierem pomidorowym. Po godzinie dodać do gotującej się fasoli sos i mięso.
4 Warzywa i pokrojoną w plasterki kiełbasę dodać po pół godzinie.
5 Tartą bułkę przyrumienić na oleju, dodać pietruszkę. Warzywa wyjąć. Doprawić do smaku. Przed podaniem każdą porcję posypać tartą bułką.