facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bigos z pieczarkami

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* kapusta 1 główka
* cienka kiełbasa 40 dag
* mięso wieprzowe z kością 30 dag
* pieczarki 10 sztuk
* suszone grzyby 3 sztuki
* cebula 1 sztuka
* liść laurowy wg uznania
* koncentrat pomidorowy wg uznania
* sól do smaku
* pieprz do smaku
* olej 2 łyżki

Przygotowanie

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zagotować chwilę o odlać wodę. Zalać ponownie wodą i dodać umyte mięso. Pieczarki umyć i przesmażyć razem z cebulą na łyżce oleju. Dodać do bigosu. Grzybki suszone umyć, sparzyć gorącą woda. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na reszcie oleju i dodać razem z sparzonymi grzybkami do kapusty. Podgotowane mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić i dodać ponownie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem.

Ilość odsłon: 935
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl