facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Bitki w sosie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 70 dag wołowiny na zrazy
* 1 duża cebula albo 2 mniejsze
* 2 łyżki smalcu
* 2 łodygi pokrojonego selera naciowego
* po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
* 250 ml bulionu warzywnego
* 1 łyżka mąki
* 1 listek laurowy
* sól
* mielony pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na cienkie płaty, następnie rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Posypać mąką i obsmażyć na ostrym ogniu z każdej strony. Mięso przełożyć do rondla. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. Wrzucić pokrojony na nieduże kawałki seler, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy i zalać gorącym bulionem. Rondel szczelnie przykryć i dusić potrawę ok 1 godz. Mięso wyjąć,a  pozostały z duszenia sos przecedzić przez sito. Bitki podawać oblane sosem z ziemniakami z wody i dowolnymi sałatkami sezonowymi.

Ilość odsłon: 864
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl