facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Boczek zapiekany z cebulką i czerwoną papryką

Przepis dodał: Alex

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

1 kg boczku surowego (kawałek w kształcie kwadratu)
1 średnia cebula
? papryki czerwonej
olej, folia do żywności
nici do sznurowania
przyprawy:
1 łyżkę Przyprawy do mięsa wieprzowego
2 łyżki Warzywka

Przygotowanie

Cebulę pokroić w plastry. Boczek natrzeć Warzywkiem, wierzch obłożyć cebulą, zawinąć w folię do żywności i odstawić na 3 dni do lodówki. Boczek wyjąć z folii i zdjąć cebulę. Boczek opłukać pod bieżąca wodą i natrzeć od środka Przyprawą do mięsa wieprzowego. Na środku, na całej długości, ułożyć cebulę i pokrojoną w centymetrowe paski paprykę. Złożyć na pół i zasznurować. Posmarować olejem, ułożyć w brytfance, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200° C. Po 40 minutach odkryć. Piec jeszcze przez ok. 1 godz. w temp 180° C, co 10 minut polewając sosem z pieczenia.

Ilość odsłon: 1194
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl