facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Carskie pielemienie

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

400 g mąki.
180 ml mleka z wodą,
2 jaja,
2 dag masła,
sól.

Nadzienie:

15 dag serc,
20 dag płuc,
2 dag suszonych grzybów,
3 dag cebuli,
3 dag masła,
sól i pieprz,
5 dag boczku wędzonego

Przygotowanie

Sporządzić ciasto jak na pierogi. Podroby umyć i ugotować w małej ilości wrzącej wody. Osączyć i zemleć razem z drobno pokrajaną i przesmażoną cebulą.
Umyte grzyby, namoczyć, ugotować i odsączyć. Drobno posiekać, dodać do nadzienia i wszystko razem przesmażyć, dodając sól i pieprz do smaku. Masą nadziać pielemienie i ugotować. Podawać z topionym wędzonym boczkiem i dowolną surówką.

Ilość odsłon: 1392
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl