facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chałwa

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki wody
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka kaszy manny posiekane migdały lub włoskie orzechy
- cynamon

Przygotowanie

Cukier z wodą gotować przez 20 min., aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. Kaszę manna smażyć na rozgrzanym maśle stale mieszając, aż nabierze jasnego, żółtego koloru. Wleć syrop i mieszać, aż manna połączy
się z cukrem. Przetopić masę do żaroodpornego naczynie i wstawić do słabo nagrzanego piekarnika (120°C) na 15 min., w tym czasie kasza wchłonie syrop. Napełnić miskę lub kilka miseczek, ugnieść w nich masę i po wyjęciu przybrać orzechami i cynamonem.

Ilość odsłon: 1205
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl