Przygotowanie
1.
Pokroić paprykę na cieniutkie paski,pora pokroić na krążki . Ogórek pokroić wzdłóż na cztery części i wtedy na pół cm kawałeczki. Marchew i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach. pędy bambusa odsączyć grzyby namoczyć odpowiednio wcześnie.
2. Filety z kurczaka wymyć usunąć jakikolwiek tłuszcz pokroić na nie zacienkie paseczki ok 1 cm. oprószyć wegetą bądz inną przyprawą. Mięso wrzucić na gorący olej i zrómienić. Dodać warzywa i smażyć do miekkości. na końcu wymieszać fix z wodą i dodać do potrawy. Dusić ok. 2 minut.
2. Filety z kurczaka wymyć usunąć jakikolwiek tłuszcz pokroić na nie zacienkie paseczki ok 1 cm. oprószyć wegetą bądz inną przyprawą. Mięso wrzucić na gorący olej i zrómienić. Dodać warzywa i smażyć do miekkości. na końcu wymieszać fix z wodą i dodać do potrawy. Dusić ok. 2 minut.