facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chiński WOK

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? papryka świeża obojetnie jaka

? por część biała

? cebula 4 sztuki duże

? marchew

? pietruszka

? ogórek zielony

? pędy bambusa puszka

? sos sojowy ok. 1/4 szklanki

? grzyby mung ok 10 sztuk

? filet z kurczaka podwójny 2 sztuki

? olej do smażenia

? fix do potraw chińskich

Przygotowanie

1. Pokroić paprykę na cieniutkie paski,pora pokroić na krążki . Ogórek pokroić wzdłóż na cztery części i wtedy na pół cm kawałeczki. Marchew i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach. pędy bambusa odsączyć grzyby namoczyć odpowiednio wcześnie.



2. Filety z kurczaka wymyć usunąć jakikolwiek tłuszcz pokroić na nie zacienkie paseczki ok 1 cm. oprószyć wegetą bądz inną przyprawą. Mięso wrzucić na gorący olej i zrómienić. Dodać warzywa i smażyć do miekkości. na końcu wymieszać fix z wodą i dodać do potrawy. Dusić ok. 2 minut.
Ilość odsłon: 1233
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl