facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chińskie bułeczki gotowane na parze

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

300 g mąki pszennej,
2 łyżki smalcu lub masła roślinnego,
2 łyżki cukru,
1 łyżeczka
białego octu winnego,
130 ml wody,
20 g świeżych drożdży,
0.5 łyżeczki oleju sezamowego.
Farsz: 250 g puree z fasoli,
4 łyżki cukru pudru,
3 łyżki sosu sojowego,
1 łyżeczka oleju sezamowego

Przygotowanie

Mąkę przesiać. Wymieszać z cukrem i drożdżami, dodać smalec lub masło roślinne i posiekać wszystko ostrym nożem. Dodać wodę wymieszaną z octem i olej sezamowy. Zagnieść i wyrabiać na jednolitą elastyczną masę. Wyrobione ciasto przykryć i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wszystkie składniki farszu połączyć ze sobą i starannie wymieszać. Gotowe ciasto podzielić na 16 równych części. Formować z nich kulki, które następnie rozwałkować na placuszki o średnicy ok. 8 cm. Na środek każdego z nich nałożyć porcję farszu. Brzegi połączyć w jednym punkcie i dokładnie zalepić. Uformować kulkę. Gotowe kulki układać w naczyniu do gotowania.

Ilość odsłon: 1685
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl