facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chińskie pierożki gotowane na parze

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 2 głosów )

Składniki

Składniki:
? ciasto: 1/2 szklanki mąki
? 1 łyżka mąki ziemniaczanej
? 1/3 szklanki gorącej wody
? łyżka oleju

nadzienie:
? 5 dkg paluszków krabowych
? 3 cebulki dymki
? papryczka chili
? ząbek czosnku
? mała czerwona papryka
? łyżka sosu sojowego

Przygotowanie

Nadzienie: paluszki krabowe, dymkę, papryczkę chili i czerwoną paprykę drobno siekamy, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę.
Mieszamy ze sobą powyższe składniki z łyżką sosu sojowego.
Ciasto:
Podane składniki na ciasto wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kulki w kształcie orzechów włoskich. Rozwałkujemy je na stolnicy posypanej mąką na krążki o średnicy około 6 cm. Na każdy krążek ciasta trzymany na dłoni nałożyć łyżeczkę nadzienia. Zwinąć brzegi do góry. Gotujemy na parze około 10 minut.

Ilość odsłon: 1197
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl