facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Chipolatas. Szaszłyki z szynki i kiełbasek.

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

Składniki:
- 50 dkg małych
kiełbasek (w oryginale - chipolata)
- 3 grube
plastry surowej szynki pokrojone w kawałki
- 45 dkg puszka brzoskwiń w syropie (zalewę zachować do marynaty)
- 8 dymek bez szczypioru
- 12 średnich kapeluszy pieczarek

Na marynatę:
- łyżka brązowego cukru
- 150 ml zalewy z brzoskwiń
- sól i czarny pieprz do smaku

- półtorej łyżeczki drobnoziarnistej musztardy

Przygotowanie

Składniki szaszłyków nabić na 4 lub 8 szpadek. Ułożyć szaszłyki obok siebie na dużym, płaskim półmisku. Składniki marynaty dokładnie wymieszać w misce. Równomiernie polać płynem szaszłyki i odstawić je na kwadrans. Wyjąć szaszłyki z marynaty i piec je na ruszcie, aż składniki ładnie się zrumienią, a szynka będzie upieczona (ok. 10 min.). Od czasu do czasu smarować szaszłyki pozostałą marynatą.

Szpadki z drewna lub bambusa powinny być przed użyciem przez godzinę moczone w zimnej wodzie, aby nie zapaliły się podczas pieczenia.

Ilość odsłon: 1340
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl