Przygotowanie
- Mąkę zmieszac z proszkiem,dodac 14dag cukru,jajka i małe kawałki tłuszczu,wyrobic składniki najpierw krótko mikserem,potem dłońmi na jednolitą masę.Natłuszczoną blachę,wylepic ciastem,ponakłuwac.
- Piec 15-20min,w 200st.Wiśnie odsączyc,syrop zachowac.Drobno posiekac czekoladę,15 wisienek odłożyc do dekoracji,resztę umieścic na kruchym spodzie.Skropic 6 łyżkami syropu,odstawic na 30 min.
- 1,2 litra śmietany ubijac porcjami z cukrem,cappucino oraz zagęstnikami,połączyc z czekoladą. Rozmarować na cieście,wilgotnym nożem pokroic ciasto na 30 kawałków.Resztę śmietany ubić z waniliowym cukrem.Ciasto posypac kakao,udekorowac śmietaną,wisienkami i kawowymi ziarenkami.