facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto jogurtowe z jagodami i truskawkami

Przepis dodał: Qba

Ocena

4,50 ( 2 głosów )

Składniki

Produkty: CIASTO:

? 150 g zmielonych migdalow

? 150 g cukru pudru

? 40 g maki

? 4 jajka

? 130 g roztopionego masla

? 4 bialka


MASA I DEKORACJA:

? 4 zoltka

? 80 g cukru

? 60 g cukru pudru

? 250 g jogurtu naturalnego

? 400 ml smietany kremowki

? 250 g jagod

? 300 g oczyszczonych truskawek

? 80 g posiekanych pistacji

Przygotowanie

1.  Piekarnik rozgrzac do 225°C. Migdaly wymieszac z 150 g cukru pudru, maka, 4 jajami i przestudzonym maslem.
    
2.  Bialka ubic na sztywna piane i dodac do ciasta, delikatnie wymieszac. Ciasto wylac na blache wylozona pergaminem. Piec ok. 8 min., wyjac i wystudzic.
    
3.  Zoltka utrzec z cukrem na krem. Dodac jogurt i 60 g cukru pudru, wymieszac. 250 g smietany ubic i dodac do masy jogurtowej. Nastepnie dodac jagody i 150 g pokrojonych truskawek.
    
4.  Keksowke (dl. 30 cm) wylozyc folia spozywcza, potem biszkoptem, wystajacy kawalek odkroic. Na biszkopt wylozyc mase jogurtowa, wyrownac powierzchnie. Przykryc odkrojonym paskiem biszkoptu. Ciasto schladzac ok. 12 godz.
    
5.  150 g smietany ubic. Ciasto wyjac z formy, usunac folie. Torcik posmarowac bita smietana, ozdobic truskawkami i pistacjami.

Ilość odsłon: 1068
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl