facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ciasto z kremem kokosowym i z truskawkami

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

szklanka mąki,
1/2 szklanki cukru,
2 jajka,
1/4 szklanki oleju,
1/4 szklanki soku ananasowego,
1,5 łyżki proszku do pieczenia,
0,5 l śmietany kremówki (30%),
0,5 paczki
wiórków kokosowych,
2 tabliczki białej czekolady,
0,5 szklanki soku z ananasa,
galaretka truskawkowa,
cztery plastry ananasa,
kilka truskawek,
bułka tarta i tłuszcz do wysmarowania formy.

Przygotowanie

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sok ananasowy i olej.

Wszystkie składniki
zmiksować.

Ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni około 25 minut.

Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody.

Odstawić do stężenia.

Śmietanę ubić na sztywno.

Czekoladę
podzielić na cząstki.

Rozpuścić na parze i lekko przestudzić, ale jeszcze płynną dodać do śmietany.

Wszystko wymieszać razem z wiórkami kokosowymi.

Ciasto nasączyć sokiem ananasowym.

Wyłożyć krem z bitej śmietany.

Ułożyć truskawki i plastry ananasa.

Polać lekko stężoną galaretką.

Ilość odsłon: 1760
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl