Przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sok ananasowy i olej.
Wszystkie składniki
zmiksować.
Ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni około 25 minut.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody.
Odstawić do stężenia.
Śmietanę ubić na sztywno.
Czekoladę
podzielić na cząstki.
Rozpuścić na parze i lekko przestudzić, ale jeszcze płynną dodać do śmietany.
Wszystko wymieszać razem z wiórkami kokosowymi.
Ciasto nasączyć sokiem ananasowym.
Wyłożyć krem z bitej śmietany.
Ułożyć truskawki i plastry ananasa.
Polać lekko stężoną galaretką.