facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Cukinia - Talarki w panierce z serem żółtym

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 3 głosów )

Składniki

Cukinia
Papryka słodka (przyprawa)
Pieprz
Sól
Bułka Tarta
Ser żółty
Oliwa z oliwek
Ketchup

Przygotowanie

1. Cukinie kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Co jakiś czas dolewamy oliwy.

2. W trakcie smażnia doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.

3. Kiedy cukinia jest już miękka ściągamy ją z patelni, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Następnie ponownie wrzucamy na patelnie.

4. Smażymy po około 1,5 minuty z jednej i drugiej strony ( tak by panierka była usmażona).

5. Sciągamy na talerzyk i układamy na usmażonych talarkach kawałeczki sera żółtego.

6. Wstawiamy do mikroweli na 1 minutę ( tak by ser się roztopił).

7. Na każdy talarek wyciskamy jedna kroplę ketchupu do smaku i dekoracji. Cukinia jest słodkawym warzywem więc najlepszy ketchup to Pudliszki, który ma równie słodki posmak.

 

Ilość odsłon: 1854
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl