facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Czerwony ryż

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1.5 szklanki ryżu,
1/4 szklanki oliwy,
1 l bulionu,
2 ząbki czosnku,
1 marchewka,
1 szklanka mrożonego groszku,
1 cebula czerwona,
2 pomidory,
1 łodyga selera naciowego

Przygotowanie

Cebulę obierz i posiekaj. Pomidory sparz, obierz i zmiksuj. Czosnek obierz i posiekaj. Marchewkę  i łodygę selera  pokrój na kawałki. Do garnka wlej oliwę, rozgrzej, a następnie wsyp ryż. Smaż, aż się zarumieni. Dodaj czosnek i cebulę. Duś 10 minut ciągle mieszając. Dodaj pokrojone warzywa oraz groszek. Zalej bulionem i gotuj na małym ogniu około 25 minut.

Ilość odsłon: 980
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl