facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Diabelskie udka w papryce

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* (6 porcji)
1 kg udek kurczaka
olej
sok z l cytryny
3 ząbki czosnku
łyżka przyprawy do zup w płynie
papryczka chili
czerwona i zielona papryka
cebula
3 łyżki keczupu
1/3 szklanki bulionu drobiowego z kostki
ostra papryka
vegeta
pieprz
sól
duża pomarańcza

Przygotowanie

Chili przepołowić, oczyścić z nasion, drobno pokroić. Czosnek obrać, posiekać. 1/3 szklanki oleju, sok z cytryny, chili, czosnek i przyprawę do zup wymieszać. Marynatę przyprawić pieprzem, ostrą papryką, vegetą i odrobiną solą. Udka włożyć do miski, zalać marynatą, odstawić na l2godzin. Mięso osączyć, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, piec 30 minut w temp. 180°C. Po 15 minutach przekręcić na drugą stronę. Papryki umyć, oczyścić z nasion. Połowę pokroić w kostkę, resztę w paseczki. Cebulę obrać, posiekać. Keczup wymieszać z bulionem. Olej rozgrzać na patelni, zrumienić cebulę. Dodać paprykę, wlać 2 łyżki marynaty i bulion z keczupem. Sos zagotować, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Udka wyjąć, polać sosem, po czym podpiec jeszcze 5 minut.

Ilość odsłon: 832
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl