facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Dorsz pod kołderką

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg filetów z dorsza,
3 marchewki,
3 cebule, 1 duża pietruszka,
pół selera,
1 por,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
6 łyżek mąki,
1 jajko, sok z cytryny,
sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu,
olej do smażenia.

Przygotowanie

Warzywa oczyść, drobno pokrój, smaż około 7 minut na 4 łyżkach oleju. Podlej małą ilością wody. Wrzuć przyprawy i obrany czosnek. Całość duś około 15 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odłóż na około 20 minut. Rybę osusz, panieruj w jajku i mące. Usmaż na oleju. Przełóż na talerz, przykryj warzywami.Gotowe

Ilość odsłon: 819
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl