facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Farofa. Kuchnia brazylijska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 25 dag bułki tartej (w oryginale ? specjalna mąka z suszonego manioku)
* pokrojony w kostkę boczek ? około 5 gram
* 1 jajko
* 1 cebula, posiekana w kosteczkę

Przygotowanie

Rozgrzać patelnię, wrzucić na nią posiekany boczek i smazyć tak długo na wolnym ogniu, aż powstaną chrupiące skwareczki. Gdy już tłuszcz się wytopi, dodaj jajko, cebulę oraz bułkę tartą i wymieszaj jak jajecznicę. Farofa podawać można od razu, posoliwszy zgodnie z własnymi  upodobaniami.

Ilość odsłon: 1951
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl