facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fasola po meksykańsku. Kuchnia meksykańska.

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# 250 g czerwonej fasoli
# 700 g łopatki wołowej
# 1 cebula
# 2 ząbki czosnku
# 1 łyżka smalcu wieprzowego
# 1 mała ostra czerwona papryka
# 1 łyżeczka soli
# zmielony czarny pieprz i ostra
# papryka w proszku
# 400 g pomidorów
# 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Przygotowanie

Fasolę moczyć w wodzie przez 12 godzin. Mięso pokroić w równą kostkę. Obrać czos­nek i cebulę, drobno pokroić. Fasolę zagotować w tej samej wodzie, w której się moczyła i gotować przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem. Smalec rozgrzać, mieszając, przesmażyć na nim mięso, cebulę i czosnek; przełożyć wszystko do garnka z fasolą. Ostrą paprykę przekroić na pół, usunąć zgrubienia i nasiona; pokroić bardzo drobno i dodać do fasoli razem z solą, pieprzem, papryką w proszku. Garnek szczelnie przykryć i gotować fasolę na małym ogniu jeszcze jedną godzinę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do fasoli 10 minut przed końcem gotowania. Przed podaniem fasolę posypać pietruszką.

Ilość odsłon: 827
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl