facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fasolka po bretońsku

Przepis dodał: ciasto

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

fasola biała 70 dag
kiełbasa toruńska 1,5 laski
boczek 15 dag
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 puszki
majeranek 2 łyżeczki
sól 1 do smaku
pieprz czarny 1 do smaku
papryka mielona 1 łyżeczka

Przygotowanie

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni. Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Ilość odsłon: 1268
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl