facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Fasolka po grecku

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

# 200 g namoczonej fasoli
# 1 cebula
# 70 g koncentratu pomidorowego
# 300 g pomidorów
# 2 ząbki czosnku
# 40 ml oliwy
# marchewka
# 2 listki bobkowe
# sól
# pieprz
# cukier
# ostra papryka
# zioła prowansalskie
# czosnek sproszkowany

Przygotowanie

  1. Fasolę ugotować w osolonej i osłodzonej wodzie do miękkości.
  2. Pomidory sparzyć i grubo posiekać, marchewkę zetrzeć lub drobno pokroić.
  3. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, dodać pomidory i marchewkę, utarty czosnek, koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru, papryką, czosnkiem, dorzucić listki laurowe. Chwilę razem poddusić,aby postał dosyć gęsty sos.
  4. Dodać miękką fasolę (z wodą w której się gotowała lub bez) i dusić razem jeszcze 10 minut tak aby powstał gęstszy sos.
Ilość odsłon: 886
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl