facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Faszerowane cebule. Kuchnia włoska.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 duże cebule
* 2 ząbki czosnku
* 15 dag pieczarek
* 5 dag wędzonego boczku
* 5 dag żółtego sera
* 10 dag kukurydzy
* sól, pieprz, bazylia
* olej do smażenia

Przygotowanie

1.Cebulę oczyść, obierz i gotuj  w całości w osolonej wodzie ok. 20 min. Na ostatnie 5 minut dodaj obrane ze skórki ząbki czosnku. Z odsączonej i zimnej cebuli zetnij wierzch z ogonkiem i wydrąż je pozostawiając ścianki o grubości trzech warstw.
2.Posiekaj pieczarki, boczek i przesmaż je na oleju, dodaj drobno posiekany wydrążony miąższ z cebuli i obgotowanego czosnku. Masę przestudź, dodaj kukurydzę przypraw solą i pieprzem.
3.Cebule napełnij farszem, posyp startym żółtym serem i przykryj odciętymi wierzchami. Ułóż je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, piecz 20-25 min w temperaturze 200 °C.

Ilość odsłon: 730
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl